Szállítási díj már 1.190 Ft-tól, 25.000 Ft felett pedig INGYENES a szállítás.

Kérdésed van? Írj nekünk, vagy hívj minket bátran! Telefonszám: +3670/200-1886

Blog

Anette Vintage Boxok

Anette
2021.10.07 13:54

Anette Vintage Box

Anette Green Vintage Boxok, ahol a fontos a környezet 

De mi is az a Vintage box? 

Amióta anyuka lettem, sokkal jobban oda figyelek a környezetünkre kisebb-nagyobb sikerrel. Egy olyan jövőt szeretnék gyermekemnek, az összes gyereknek, a majdani unokáimnak, amiben a fenntarthatóság már alap. Nekik már az legyen a természetes, hogy amit mi és az visszamenőink használtak és nem biztos, hogy jót tettek ezzel a környezetünk jobbá tételéért, eszükbe sem jusson használni azokat. 

Apropó: visszamenőink. Időm engedtével nagyon szívesen szoktam olyan beszélgetésekben részt venni, ahol az idősebb generáció nosztalgikusan elmeséli, hogy mi volt annó :). Az ő idejükben lassabb volt a világ, nem kellett mindent gyorsan maguk mögött hagyniuk: 

- a tejes reggelente üvegekben hozta ki a tejet 

 - a kenyeres nem az ország másik végéből szállította ki a friss pékárút a boltokba

- nem voltak egyszer használatos csomagoló anyagok és még sorolhatnám.

Nem azt mondom, hogy annak idején jobb lehetett az élet (akkor is mindenki megvívta a maga harcát) de jóval szorosabb kötelék lehetett ember és a természet között. Ahogy írtam már, én is törekszem a zöldebb jövőre (nem akarok álszent lenni: én is sokat használom az autót, néha feleslegesen égetem a villanyt, sokszor még mindig otthon hagyom azokat a vászon zsákokat, melyeket direkt azért készítettem, hogy ne kelljen nejlonba pakolnom), de hiszem, hogy minden kis lépés előre visz bennünket. Igen, tudom: minek, ha az iparmágnások, és a többi "nem érdekel mi lesz a jövővel" követők tudnának nagyobb érdemi változást elérni, viszont: kicsi a hangya, de erős szemléletet magunk előtt tartva, felemelve a hangunkat, döntésünkkel támogatni a hazai, kisebb, a környezetett is támogató vállalkozóktól való vásárlással igen is tehetünk a jövőnkért :)

A Vintage Box is ezt a célt hivatott elérni. Olyan termékeket tartalmaznak a dobozok, melyek 100% OEKO-Text minősítést kaptak (gyártásuk folyamán nem használnak az emberre vagy a környezetre ártalmas anyagokat), sokkal többször feltudod használni, mint az egyszer használatos társait, és, miután már eléggé elkoptak, akár mehetnek is a komposztálóba, hisz a 100% pamut az egy természetes alapanyaga a textíliáknak. Ezen felül a csomagolásuknál is arra lett törekedve, hogy semmi műanyag: a doboz és a bennük szereplő leírások mind-mind mehetnek a szelektívgyűjtőbe :) 

A doboz egy tökéletes lehetősége annak, hogy kipróbáld magad az eddig használt háztartási, egyszer használatos eszközök textilekből készült változataival:

1 db textil mosogatószivacs, 1 db textil szalvéta, 1 db vászonszütyő, 1 db textil törlőkendő a Kitchen boxban

- 1 db Himalája sópárna levendulával, 1 db levendulapárna, 1 db textil zsebkendő ,1 cs. arctisztító négyzet pedig a Beauty boxban

Vagy, ha van olyan szeretted, akiről tudod, hogy most ismerkedik ezzel az életformával, esetleg már régebb óta aktív követője, akkor egy tuti ajándék lehet bármelyik alkalomra. A termékek szuperek, a csomagolás már meg van, neked csak oda kell adnod :)